Reseptit
Joululimppu
Joululimpussa maistuvat fenkoli, pomeranssi ja anis. Kiiltävä kuori syntyy siirapista.

2 h1 limppu
Ainekset
- 2½ dlpiimää
- 25 ghiivaa
- ½ dlsiirappia
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1½ dlruisjauhoja
- ½ tlfenkolinsiemeniä
- ½ tlpomeranssinkuorta
- 1 tlaniksensiemeniä
- ½ tlsuolaa
- Voitelu
- ¼ dlvettä
- ¼ dlsiirappia
Valmistus
- Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää mausteet ja siirappi. Alusta jauhot taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pyöreä limppu ja kohota se.
- Pistele limppu haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Sivele limpun pinta paiston loppupuolella vesi-siirappiseoksella.
Katso myös





