Reseptit
Bruschetta
Bruschetta on alun perin Italiasta kotoisin oleva alkuruoka. Toimii erinomaisesti myös illanistujaisten sormisyötävänä.

25 min4 hlölle
Ainekset
- 4tomaattia
- 1sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 1 dltuoretta, hienonnettua basilikaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 8 kplmaalaisleipäviipaletta
Valmistus
- Pese tomaatit, leikkaa ne terävällä veitsellä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulit ja hienonna toinen valkosipulinkynsistä.
- Paista tomaattikuutioita ja sipulisilppua kevyesti öljyssä. Mausta seos basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja paahda. Hiero pintaan loput valkosipulinkynnet ja öljyä. Lusikoi tomaattitäyte päälle.
- Tarjoa bruschettat viivyttelemättä alkupalana.
Katso myös





