Reseptit
Banoffee
Banoffee nimi tulee sanoista banaani ja toffee. Makea herkku vie kielen mennessään - maistuu kahvipöydässä tai jälkkärinä.

2 h 45 minIrtopohjavuoka, 12-14 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 175 gkeksejä esim. Bastogne
- ½ dlpekaanipähkinöitä
- 85 gvoita
- Toffee
- 75 gvoita
- 1 ½ dlfariinisokeria
- 3 ⅓ dlkuohukermaa
- ½ tlsuolaa
- Päälle
- 3banaania
- 3 ⅓ dlkuohukermaa
- ½ tlpikakahvijauhetta
- suklaarouhetta
Valmistus
- Pohja: Hienonna keksit ja pähkinät esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon.
- Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
- Toffee: Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä max 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
- Päälle: Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle kakulle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele suklaarouheella.
Katso myös





