Näin vertailu toimii

lainojen vertailu

Kun olet päättänyt ottaa lainaa, kannattaa lainojen vertailu ja eri vaihtoehtoihin tutustuminen. Lainaan liittyy korkojen lisäksi myös muita kuluja, kuten avausmaksuja ja tilinhoitokuluja. Lainojen korot ja nämä muut lisäkulut voivat vaihdella eri lainantarjoajien tarjoamien lainojen välillä, joten vertailu kannattaa, mikäli haluat löytää parhaimman ja edullisimman lainan itsellesi. Muita vertailtavia ehtoja korkojen ja muiden kustannusten lisäksi ovat muun muassa laina-aika ja itse lainantarjoaja. 

Käymme tässä artikkelissa läpi lainavertailua ja mitä eri asioita vertailussa on hyvä ottaa huomioon. Jatka siis lukemista, mikäli haluat tietää mihin lainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota! 

Lainojen vertailu

Oli lainan käyttötarkoitus mikä tahansa, on lainojen vertailu kannattavaa aina. Useimmiten erilaisia hankintoja tehdessä on tapana vertailla tarjolla olevaa valikoimaa. Samalla tavoin vertailu on järkevää oli sitten kyseessä auton ostaminen tai lainan hakeminen! Vain vertailemalla voit löytää itsellesi sopivimman lainan kaikkiin tarpeisiin, kuten autolaina auton rahoittamiseen

Lainojen vertailu, ja hakeminen, käy nykyisin käden käänteessä netissä, sillä sitä helpottamassa on useita keinoja kuten Suomi24 Lainat-vertailusivusto. Olemme koonneet yhdelle sivustolle markkinoiden parhaat ja luotettavimmat lainantarjoajat, joiden valikoimasta takuu varmasti löydät itsellesi sopivan lainavaihtoehdon.

Suomi24 Lainat -sivustolta löydät kattavan lainavalikoiman, monipuoliset lainatarjoukset ja vertailet lukuisia eri lainatarjouksia nopeasti ja helposti. Lainanhaku on vaivatonta ja täysin ilmaista ja Suomi24 Lainat -palvelu on auki ympäri vuorokauden palvelemassa sinua, joten voit vertailla ja hakea lainaa 24/7. 

Mitä lainojen vertailussa on hyvä ottaa huomioon?

Seuraavaksi käymme läpi asioita, joita ottamalla huomioon mitä todennäköisimmin löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan. Nämä neljä kohtaa on ainakin paikallaan ottaa huomioon, kun kilpailutat lainat.

Lainamuoto

Eri käyttökohteita varten on tarjolla erilaisia lainoja. On vakuudellisia lainoja, jotka on usein summaltaan suuria, kuten asuntolaina. Vakuudeton laina on järkevä valinta, kun lainasumma on pieni. Tällaisia pieniä vakuudettomia lainoja kutsutaan usein kulutuslainoiksi, joita ovat mm. kulutusluotot, joutoluotot ja pikavipit.

Eri lainatyyppien välillä on vaihtelua koskien esimerkiksi laina-aikoja ja takaisinmaksun joustavuutta. Kertaluontoiseen pikaiseen lainantarpeeseen soveltuu pikavippi, jonka takaisinmaksu tapahtuu useimmiten kokonaisuudessaan kerralla hyvin lyhyellä laina-ajalla. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustavampi, jolloin käyttöösi myönnetään tietty luottoraja, jonka puitteissa voit nostaa tarvittaessa tilillesi luottoa. Takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain sovitun laina-ajan.

Todellinen vuosikorko

Lainojen vertailussa nimelliskoron sijaan kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut kuten nostomaksut, tilinhoitomaksut ja perustamiskulut. Todellinen vuosikorko kertoo sinulle lainan todellisista vuotuisista kustannuksista, ja onkin siksi järkevämpi vertailun kohde kuin nimelliskorko. Vaikka nimelliskorko olisi suhteellisen pieni, voi todellinen vuosikorko muiden kustannusten takia nousta suhteettoman suureksi. 

Laina-aika 

Useimmiten laina-aika suhteutetaan lainamäärään ja korkoon siten, että suuremmilla lainoilla on pidemmät laina-ajat ja pienemmät korot kuin pikalainoissa. 

Eri rahoituslaitokset tarjoavat eri pituisia laina-aikoja. Laina-aikaan usein vaikuttaa lainamuoto. Esimerkiksi pikavipeissä takaisinmaksuajat ovat suhteellisen lyhyitä, usein vain kuukauden tai muutaman mittaisia, kun taas kulutusluotoissa laina-aika voi olla 5 vuotta.

Kiinnitä huomiota myös takaisinmaksun joustavuuteen. Elämäntilanne ja oma taloudellinen tilanne saattavat muuttua ja siten voi tulla muutoksia, jotka vaikuttavat lyhennysaikatauluun. Kiinnitä huomiota erityisesti muutosten hintoihin, sillä useimmat yritykset perivät muutoksista jopa satojen eurojen lisämaksuja. Monet pankit tarjoavat maksuttomia lyhennysvapaita, joista on myös hyvä ottaa selvää ennen lainan ottamista.

Lainantarjoaja

On myös hyvä tarkistaa lainaa tarjoavan yrityksen luotettavuus ja vastuullisuus. Luotettava lainantarjoaja toimii lakien mukaisesti aluehallintaviraston valvonnan alla noudattaen kaikkia kuluttajaviranomaisten asettamia säädöksiä. 

Vain vertailemalla lainoja voit parantaa todennäköisyyksiä saada itsellesi parhaiten sopivin ja edullisin laina!