Mitä lainan vakuudettomuus tarkoittaa?

mitä vakuudeton laina tarkoittaa

Lainan vakuudettomuus tarkoittaa sitä, että hakijalla ei tarvitse olla vakuuksia, kuten omaisuutta tai takaajaa, lainan saamiseksi. Vakuudettomat lainat ovat useimmiten kulutusluottoja ja niitä myöntävät useat eri pankit ja rahoituslaitokset. Vakuudetonta lainaa on helppo hakea netistä. Vertailemalla lainoja voit löytää itsellesi sopivimman vakuudettoman lainan!

Useimmilla meistä on edelleen käsitys, että jo muutaman tuhannen euron lainaa hakiessa pitää olla takaaja tai reaalivakuuksia lainan saamiseksi. Täysin vakuudetonta lainaa netistä myönnetään kuitenkin jopa 60 000 € asti. Useimmiten 18 vuoden ikä, puhtaat luottotiedot sekä säännölliset tulot riittävät siihen, että lainaa on mahdollista hakea. Lainan myöntäminen on riippuu aina monesta tekijästä ja pankki arvioi asiakkaan tilanteen aina tapauskohtaisesti.

Lainan vakuus – mikä se on?

Lainan vakuudella tarkoitetaan useimmiten reaalivakuuksia, jotka ovat fyysisiä asioita, kuten omistusasunto tai rahasto. Pankit vaativat usein vakuuden etenkin kun on kyse suuremmista lainoista, kuten esimerkiksi asuntolaina tai sijoitusasunto laina,  jotta ne voivat varmistua asiakkaan maksukyvystä. Vakuuden ilmeinen tarkoitus on taata ja turvata lainan takaisinmaksu, edes osittain.

Mikäli lainansaaja ajautuu maksuvaikeuksiin, luotonmyöntäjä perii vakuuden ja voi käyttää niiden myynnistä saadut rahat velan kuittaamiseen. Henkilötakauksissa takaisinmaksuvastuu siirtyy takaajalle henkilökohtaisesti.

Lainavakuudeksi kelpaavat mm.

  • Omistusasunto
  • Jokin muu kiinteistö
  • Rahastot
  • Arvopaperit
  • Metsäomaisuus
  • Henkilötakaus

Vertaile vakuudettomia lainoja Suomi24 Lainat palvelussa ja hae lainaa nopeasti. Useimmat rahalaitokset eivät vaadi sinulta ylimääräisiä selityksiä lainan ottamiselle tai vaadi takausta kulutusluotollesi. Suomi24 Lainat palvelun yhteistyökumppaneilta voit hakea vakuudetonta lainaa arjen suunniteltuihin ja yllättäviin menoihin, täysin sähköisesti.

Vakuudeton kulutusluotto elämän pieniin ja suurin hankintoihin

Rahantarve yllättää lähes meidät jokaisen jossain elämäntilanteessa. Vakuudeton laina tuo turvaa yllättäviin menoihin, joita voivat olla esimerkiksi kodinkoneiden rikkoutuminen tai muu isompi äkillinen korjaustarve. Vakuudeton laina on helppo ja nopea ratkaisu yllättävään rahantarpeeseen.

Vertaile lainantarjoajia ja löydä itsellesi sopivin vakuudeton laina täältä → 

Mitä hyötyä on lainan vakuudettomuudesta?

Vakuudettomissa lainoissa nopeus ja helppous on valttia. Lainanhaku netistä onnistuu sulavasti, koska mitään erillisiä lainaneuvotteluja tai vakuuksia ei tarvita, toisin kuin vakuudellisissa lainoissa.

Vakuudetonta lainaa saa heti, jos kulutusluottoja koskevat ehdot hakijan osalta täyttyvät. Vakuudettomissa lainoissa hakijan ei useimmiten tarvitse selitellä rahan käyttötarkoitusta, toisin kuin vakuudellisissa lainoissa. Vakuudettoman lainan saa nopeasti ilman vakuuksia ja ylimääräistä säätöä.

Voit vertailla esimerkiksi Rahalaitoksen vakuudettomat lainat.

Miten vertailen vakuudettomia lainoja?

Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi kulutusluotot, luottokortit ja pikavipit, jotka eivät vaadi takaajaa. Vakuudeton kulutusluotto on joustavampi kuin monet muut pienlainat, koska lainasummat ovat suurempia. Isoille lainasummille luotonmyöntäjä antaa myös useimmiten  pidemmän maksuajan ja joustavan laina-ajan.

Vakuudettomissa lainoissa korot ovat useammin korkeammat, koska niihin liittyy suuremmat riskit luotonmyöntäjän näkökulmasta. Vakuudellisen lainan korko on usein matalampi, koska siitä koituu pankille matalampi riski. Pankkien valikoimasta löytyy useimmiten molempia lainamuotoja. Netistä haettavat lainat ovat pääsääntöisesti vakuudettomia kulutusluottoja, joiden hakemiseen riittää useimmiten vain sähköinen hakemus.

Vain lainoja kilpailuttamalla ja vertailemalla voit löytää itsellesi parhaan ja edullisimman vakuudettoman kulutusluoton. Valikoima on suuri ja luotonmyöntäjiä on joka lähtöön. Vaikka olisit jo päättänyt ottaa lainan jostakin, kannattaa aina tarkistaa, saisitko sen edullisemmin jotain muualta.

Esimerkiksi jos haet autolainaa netistä, voi hinnoissa olla suuria eroja. Vertailemalla et maksa liikaa lainastasi.

Vakuudettoman lainan vertailu siis kannattaa, jos haluat löytää mahdollisimman halvan lainan. Ennen lainan ottamista on hyvä miettiä, kuinka paljon lainaa todellisuudessa tarvitset ja missä ajassa pystyt maksamaan sen takaisin. Edullisin vakuudeton laina on lyhytaikainen, nopeasti takaisinmaksettu laina, jolle ei ole ehtinyt kertymään suurta korkoa. Jos tarvitset vakuudetonta lainaa pitkällä takaisinmaksulla, kannattaa kiinnittää huomiota lainan todellisiin kustannuksiin ja saada lainan korko mahdollisimman alhaiseksi.