S-Pankki on S-ryhmän ja LähiTapiolan omistama pankki, jonka SOK eli Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta perusti vuonna 2006. S-Pankilla oli asiakkaanaan vuonna 2019 noin 3 miljoonaa asiakasta Suomessa, joista lähes 2,5 miljoonalla oli S-Pankin maksukortti aktiivisessa käytössä. S-Pankki on Suomen ainoa ja myöskin ensimmäinen kauppapankki. Kauppapankki tarkoittaa käytännössä päivittäistavarakaupan tarjoamia pankkipalveluita. Näitä ei ole Suomessa ennen S-Pankin perustamista ollut.

S-Pankilla on lukuisia toimipisteitä S-ryhmän eri toimipaikoissa ympäri Suomea. Käteisnostot ja -talletukset onnistuvat helposti jokaisen S-ryhmän kaupan kassalta. Suomessa on noin 1000 S-kauppaa. Päivittäisen asioinnin lisäksi S-Pankista löytyy mobiilipankki, S-Mobiili, sekä verkkopankki S-Pankki, joiden käytöstä ei peritä erillistä kulua asiakkaalta. Myös S-Pankin Visa Credit/Debit kortit ovat asiakasomistajille maksuttomia. 

S-pankki laina

Vertaa S-Pankin lainatarjoustasi +10 muun lainan kanssa.

 • Vertaa ja löydä paras lainatarjous
 • Vertaa ja hae helposti netissä
 • Säästä rahaa löytämällä paras lainatarjous

S-Pankki – Lainaa edullisesti Suomen ainoalta kauppapankilta

S-Pankki on luonteva valinta monelle suomalaiselle asiakkaalle jo ihan senkin vuoksi, että S-Bonus pisteiden kerryttäminen vaatii tilin S-Pankista ja näitä euroja on huomattavasti helpompi hyödyntää, kun kortilla pystyy myös maksamaan suoraan tililtä. Suomen suurimman vähittäiskaupparyhmän tie asiakkaiden suosimaksi pankiksi on siis ollut suhteellisen vaivaton ja kasvu ihan täysimittaiseksi pankiksi on tapahtunut nopeasti. Tilien, luottokorttien ja päivittäispankkipalveluiden lisäksi S-Pankista saa nykyisin myös erilaisia lainatuotteita sekä sijoitustuotteita.

S-Pankin lainatarjonnasta löytyy lukuisia erilaisia lainatuotteita ja useimpiin on mahdollista saada hyvinkin kilpailukykyinen korkoprosentti. S-Pankki tarjoaa lainaa kaikkiin tilanteisiin.

Tässä muutamia esimerkkejä S-Pankin lainatarjonnasta:

 • S-Laina, eli vakuudeton kulutusluotto 5 000 – 50 000 €
 • Asuntolaina oman kodin rahoittamiseen
 • Luottokortti aina 800 ja 10 000 euron luottorajalla
 • Opintolaina valtion takaamana
 • Mökkilaina, joko vakuudellisena tai vakuudettomana kulutusluottona
 • Remonttilaina, joko vakuudellisena tai vakuudettomana kulutusluottona
 • Autolaina, joko vakuudellisena tai vakuudettomana kulutusluottona
S-Pankki myöntää lainoja asuntolainasta kulutusluottoihin. Joidenkin vertailujen mukaan S-Pankin lainat ovat edullisimpia sinkuille ja asuntovelattomille pariskunnille.

Lähes kaikkia eri lainatuotteita pääset hakemaan kätevästi suoraan S-Pankin verkkopankin kautta ja heidän verkkosivuiltaan löytyy myös äärettömän näppärä lainalaskuri, jonka avulla voit laskea itsellesi sopivimman lainamäärän. Laskuria voit hyödyntää muun muassa S-Laina kulutusluottoon, autolainaan tai asuntolainan hakemiseen. Laskuri helpottaa lainan hakemista, kun haetun lainan tiedot ovat jo valmiiksi laskuriin esitäytettynä.

Tietoa S-Pankista

S-Pankki on siis Suomen toistaiseksi ainoa ja myöskin ensimmäinen koskaan perustettu kauppapankki. Vaikka S-Pankki on verrattain tuore, perustettu vuonna 2006 ja avattu asiakkaille vuonna 2007, oli pankilla jo vuonna 2019 yli 3 miljoonaa asiakasta. Lisäksi pankin maksukortteja käyttä jo noin 2,5 miljoonaa suomalaista. Vuoden 2020 kesäkuussa S-Pankki oli myöntänyt yhteensä jo 5,1 miljardiaeuroa luottoa Suomalaisille asunto- ja kulutusluottoasiakkaille.

S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-Ryhmän asiakasomistajille ja pankki onkin osittain asiakasomistajiensa omistama. Vuonna 2007 perustetun pankkitoiminnan ajateltiin olevan luonteva jatke perinteikkäälle säästökassalla ja se koettiin myös oivana keinona uudistaa ja syventää asiakasomistajuutta.

S-Pankki on valittu jo kahdeksan kertaa Suomen vastuullisimmaksi pankiksi Pohjoismaiden laajimman brändivertailun, Sustainable Brand Indexin toimesta, ja sen toiminnassa näkyy vahvasti osuustoiminnallinen arvomaaima. Näin ollen vastuullisuus on osaltaan luonnostaan pankin toiminnan keskiössä. 

S-Pankki asiakaspalvelu – Ota yhteyttä

S-Pankki tarjoaa oman asiakaspalvelunumeron henkilöasiakkaille 010 76 5800. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista torstaihin kello 9:00 – 20:00 ja perjantaisin kello 9:00 – 18:00. Yritysasiakkaita S-Pankki palvelee maanantaista perjantaihin kello 9:00 – 16:00 numerosta 010 765 8703.

S-Pankin olemassa olevat asiakkaat saavat yhteyden pankkiin kätevästi myös joko mobiili- tai verkkopankin kautta. Sieltä on helppo laittaa viestiä valmiiksi tunnistautuneena ja usein sitä kautta saa myös avun kokonaisvaltaisemmin.

Mikäli et vielä ole S-Pankin asiakas, heidän sivuiltaan löytyy myös näppärä hyötylaskuri. Laskurin avulla voit helposti nähdä kuinka paljon hyötyisit S-Pankin asiakkudesta. Löydät hyötylaskurin täältä.

S-Pankki yhteystiedot

Puhelinnumero: 010 768 011

Osoite: Fleminginkatu 34, 00510 HELSINKI

Miten haen lainaa S-Pankilta?

Lainan hakeminen S-Pankista onnistuu joko verkkopankin kautta tai varaamalla aika heidän lähimpään toimipisteeseen. S-Pankin sivuilta löytyvän lainalaskurin avulla pääset kätevästi kuitenkin alkuun, ja laskurin laskelma toimii myös hyvänä pohjana, mikäli asioita pankkitoimihenkilön kanssa. Lainalaskuriin on helppo syöttää tarpeeseesi sopivasta lainasta ja pystyt esimerkiksi näin arvioimaan jo alustavasti miten S-Pankin laina eroaa esimerkiksi muiden pankkien lainoista.

Laskurin kautta pääset myös kirjautuneena tekemään lainahakemuksen loppuun asti. Lainan hakeminen edellyttää, että olet S-Pankin asiakas eli sinulta löytyy S-Pankin tunnukset.

S-Pankin lainalaskuri on myös hyvä työkalu oman lainan tarpeen ja maksukyvyn arvioimiseen, sillä näet kätevästi erilaisten laina-aikojen ja lainasumman vaikutuksen kuukausierään. Voit kokeilla vaikka nopeasti, että millainen laina sopisi esimerkiksi unelmiesi remontin toteuttamiseen.

Tässä lyhyt check-list, jolla varmistat, että lainahakemus onnistuu ja helpotat pankin työtä:

 1. Arvioi kuinka paljon lainaa tarvitset käyttökohteeseesi, koita pysyä realistisena.

 2. Arvioi tilanteeseesi sopiva kuukausierä ja muista huomioida ettei omaa taloutta kannata ajaa liian tiukalle.

 3. Jotta lainan kustannukset pysyvät maltillisena, tarkista laina-aika ja sen kustannukset.

 4. Kun olet käynyt lävitse lainan tiedot ja tarkastanut ne, on suositeltavaa siirtyä joko verkkopalveluun täyttämään lainahakemusta tai varaamaan aika lähimpään toimipisteeseen. Itse hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen ei sido sinua vielä nostamaan lainaa, vaikka se sinulle myönnettäisiinkin.

Myös S-Pankin lainoilla on lain mukainen 14 päivän peruutusoikeus, mikäli tulet toisiin ajatuksiin tai päätät muuten vain muuttaa suunnitelmaa. 

S-Pankin lainatarjonta

S-Pankin lainatarjontaan kuuluu lukuisia erilaisia lainatuotteita, aina perinteisistä luottokorteista kulutusluottoihin ja suuriin asuntolainoihin. Koska jokaisen yksilön tilanne on aina uniikki ja myös lainantarve on vaihtelee, S-Pankki on halunnut tarjota monenlaisia vaihtoehtoja lainatuotteissaan. S-Pankin lainavalikoimasta löydät muun muassa seuraavat lainat:

S-Laina

S-Laina on vakuudeton kulutusluotto, jota myönetään 5 000 – 50 000 euroon saakka. Vakuudeton S-Laina ei vaadi takaajia eikä erillisiä vakuuksia.

S-Pankki autolaina

S-Pankista voi hakea vakuudetonta autolainaa, muodostamalla autolaina esimerkiksi edellämainitusta vakuudettomasta S-Lainasta. Voit hakea myös vakuudellista kulutusluottoa auton hankintaan.

S-Pankki luottokortti

S-Pankin luottokortti on kätevä tapa yhdistää sekä maksukortti että S-Etukorttisi. S-Pankin luottokortin luottoraja voi olla 800 € – 10 000 € saakka. Kun kortti on sinulle myönnetty voit tarvittaessa korottaa luottorajaasi verkkopankin kautta tai asiakaspalvelupisteessä. S-Pankin maksukortti toimii helppona ja turvallisena maksuvälineenä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Jokainen S-Pankin luottokorteista on kansainvälisesti hyväksytty, joten maksujen tekeminen niillä turvallisesti ympäri maailmaa.

Kortin hakeminen on helppoa: Valitse sinulle sopivin luottoraja ja täytä hakemus. Saat luottopäätöksen usein saman tien ja uuden kortin 1-2 viikon kuluessa. S-Pankin VISA-korteissa on aina mukana myös S-Etukortti.

Kuten muutkin luottokortit, myös S-Pankin luottokortti eroaa pankkikortista siten, että maksettua summaa ei veloiteta heti pankkitililtäsi toisin kuin maksaessasi pankkikortilla. Maksu veloitetaan luottokorttin omalta maksutililtä ja laskutuskauden päätyttyä luottokortin haltijana saat laskun tehdyistä ostoksista postitse tai verkkopankkiisi. Maksat eräpäivänäsi lyhennysprosentin mukaisen vähimmäismäärän ostoksistaan, esimerkiksi 20 %.

S-Pankki remonttilaina

S-Pankki tarjoaa myös lainaa sekä erilaisiin remontteihin ja muihin kodin hankintoihin. Näistä pääset lukemaan lisää S-Pankin sivuilta tai voit myös halutessasi soittaa suoraan S-Pankin asiakaspalvelunumeroon. Voit lukea lisää erilaisista vaihtoehdoista remonttilainaan.

S-Pankki verkkopankki

S-Pankki panostaa paljon verkkopankin sekä S-Mobiilin toiminnallisuuksiin ja näin ollen pankkiasioiden hoitaminen tietokoneella tai mobiililaitteilla sujuu näppärästi. Verkkopankkia voit käyttää tietokoneella, tabletilla sekä erillisellä mobiilisovelluksella älypuhelimestasi. Älypuhelinsovellus kulkee nimellä S-Mobiili. Edellytyksenä S-Pankin verkkopalveluille on pankkitunnukset, jotka saat hankittua lähimmästä toimipisteestäsi.

Lainaa S-Pankista – Usein kysytyt kysymykset

Saako S-Pankista helposti lainaa?

S-Pankista voi hakea lainaa kaikki täysi-ikäiset, maksuhäiriöttömät ja säännöllisiä tuloja tienaavat henkilöt. Lainan myöntämiseen vaikuttaa lukuisat eri asiat ja se on aina tapauskohtaista. On mahdotonta sanoa, saako lainaa helposti vai vaikeasti. S-Pankilla on kuitenkin kilpailukykyiset korot sekä poikkeuksellisen pitkä, jopa 45-vuoden laina-aika esimerkiksi asuntolainoihin.

Mikä on S-Laina?

S-Pankin S-Laina on vakuudeton kulutusluotto, jota myönnetään 5 000 – 50 000 euroon asti. S-Lainaa voi hakea kuka vain säännöllisiä tuloja nauttiva täysi-ikäinen henkilö. Täsmäluotto sopii parhaiten tilapäiseen kertaluonteiseen rahan tarpeeseen, esimerkiksi auton hankintaan, remonttiin, talouden vakauttamiseen tai matkan toteuttamiseen.

Saako S-Pankista autolainaa?

S-Pankki tarjoaa autolainaan kaksi eri vaihtoehtoa Vakuudellinen kulutusluotto ja Vakuudeton S-Laina, jota myönnetään aina 50 000 euroon asti. Molemmissa näistä on omat etunsa ja lainatuotteen valinta kannattaa aina valita oman tilanteen sekä tarpeen mukaan.

Onko S-Pankilla kalliit korot?

S-Pankin korot ovat todella kilpailukykyiset eli S-Pankista on mahdollista saada edullinen laina. S-Pankin etuna on asiakasomistajuuden tuoma vastuullisuus, joka näkyy myös palveluiden hinnoittelussa.

Miten haen lainaa S-Pankista?

Helpoin tapa hakea lainaa S-Pankilta, on kirjautua verkkopankkiin ja täyttää hakemus sieltä. Mikäli et ole vielä S-Pankin asiakas, voit myös varata ajan suoraan lähimpään toimipisteeseen. Pankin sivuilta löytyy myös kätevä lainalaskuri, jonka avulla kartoitat helposti ja nopeasti millainen laina on tarpeisiisi sopivin.