Omalaina.fi on suomalainen lainanvälityspalvelu, joka keskittyy vertaamaan kuluttajille tarjottavia pika- ja pienluottoja. Sen kautta lainanhakijat voivat hakea ja kilpailuttaa vakuudettomat lainat jopa 60 000 euroon asti yhdellä verkkohakemuksella. Palvelun käyttö on maksutonta eikä edellytä erillistä rekisteröitymistä. Tässä arvostelussa syvennymme tarkemmin Omalainan ominaisuuksiin, erityisyyksiin sekä vertailun hyötyihin – asiakkaiden Omalaina-kokemuksia unohtamatta!

3.8
Rating
Suomi24 Lainat arviointi
Asiakaspalvelu
4
Hinta
5
Käyttäjäkokemus
4
Käsittelyaika
4
Lisäedut
2

Omalaina

Lainanhaku palvelun kautta alkaa Omalainan omilla verkkosivuilla täytettävällä lainahakemuksella. Se on rakenteeltaan samanlainen, kuin missä tahansa muualla nettilainaa haettaessa, eikä sen täyttöön siksi yleensä liity erityisiä haasteita. Yhteys on suojattu, eli henkilökohtaisten tietojen vuotamisesta asiakkaan ei tarvitse olla huolissaan.

Mikäli lainaa hakiessa ilmenee kysymyksiä, voi nämä ohjata Omalainan suomenkieliseen, sähköpostilla ja puhelimella tavoitettavaan asiakaspalveluun. Lainasivusto on ollut toiminnassa jo vuodesta 2012 lähtien, eli se on ehtinyt ratkoa yleisimmät luoton haussa kohdattavat ongelmat jo useaan kertaan.

Lähetetyn hakemuksen Omalaina ohjaa yli 30 yhteistyöpankille, jotka vastaavat tälle hakijan tietoihin parhaiten sopivilla lainatarjouksilla. Vertailupalvelu välittää nämä sitten hakijalle, joka voi itse valita vaihtoehdoista kaikkein mieleisimmän vaihtoehdon. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, vaan lainan voi halutessaan jättää kokonaan ottamatta.

Kilpailutuksen hyödyt ovat hakijalle huomattavat, ja siksi se on aina suositeltava vaihe verkosta saatavaa kulutusluottoa haettaessa. Vertailupalveluja käyttäessä pankit kilpailevat hakijan huomiosta, minkä ansiosta tämä voi säästää lainan kokonaiskuluissa helposti useita satoja euroja. Omalainan yhteistyökumppaneihin kuuluu monia tunnettuja nimiä, kuten POP Pankki ja Svea, joilla on yleensäkkin paremmin varaa edullisen lainan myöntöön.

Arvioiden yhteenveto

Omalainan vertailupalvelu on kokonaisuutena laadukas. Sen asiakaspalvelu hoitaa tehtävänsä moitteettomasti suomen kielellä, ja sivuston helppokäyttöisyyden myötä se on harvoin ruuhkautunut. Nettisivut on rakennettu suomalaiselle tutulla tavalla, ja eri osioista on mahdollista löytää arvokasta tietoa eri lainoihin liittyen. Kilpailutuksella saatava hyöty on hakijalle suuri, vaikka Omalainan käyttö on asiakkaalle täysin maksutonta. Lainahakemukset käsitellään joutuisasti, ja yleensä tiedon tarjouksista saa jo parin tunnin aikavälillä.


Asiakaspalvelu

Asiakasneuvontaa tarjotaan palvelun käyttäjille puhelimella sekä sähköpostitse, ja sen tarkemmat yhteystiedot löytyvät sivuston alaosasta. Palvelu on avoinna arkipäivisin klo 9-18, eli se on mahdollista tavoittaa myös pari tuntia tavallisen työpäivän päättymisen jälkeen. Plussaa tulee siitä, että neuvonta on harvoin ruuhkautunut, sillä laina-asioita on mahdollista hallinnoida itse OmaTili-osiossa.


Hinta

Palvelun käyttö on täysin maksutonta eikä sido käyttäjää mihinkään sopimukseen tai tuleviin maksuihin. Yhteistyöpankkien laajan kirjon myötä sen käytöllä on kuitenkin mahdollista tehdä huomattavia säästöjä haettaessa lainaa ilman vakuuksia, eli hinta-laatusuhde on enemmän kuin erinomainen. Luoton tarkempi hinta kuitenkin riippuu aina sitä tarjoavasta pankista, eikä Omalainalla ole tähän vertailupalveluna vaikutusta.


Käyttäjäkokemus

Lainavertailu on rakennettu nykyaikaisella mutta helposti ymmärrettävällä tavalla. Hakemuksen täyttö tapahtuu sähköisesti Omalainan suomenkielisillä sivuilla, ja myös aiempien hakemusten muokkaus on suoraviivaista ja intuitiivista. Apua palvelun käytössä tarvitsee harvoin, mutta kaivatut vastaukset löytyvät yleensä Usein kysytyt kysymykset -osiosta ilman erillistä asiakaspalvelun apua. Sivuston asettelua voisi parantaa kattavamman yläpalkin sekä joidenkin uusien selaustoimintojen käyttöönotolla, mutta nykysivuissa ei ole mitään huomattavia puutteita.


Käsittelyaika

Sivuilla lähetetyt hakemukset käsitellään lähes välittömästi, ja asiakas saa ensimmäiset lainatarjoukset usein jo parin tunnin sisällä. Tarkkaa käsittelyajan takuuta sivusto ei kuitenkaan tarjoa muutoin, kuin asiakaspalveluun tehdyille valituksille; näihin luvataan vastaus 48 tunnin kuluessa. Tässä Omalaina-arvostelun osiossa vähennetään yksi piste pikaviestitoiminnon ja hakemuksen käsittelyajan takuun puutteesta, mutta kaiken kaikkiaan vertailu toimii varsin nopeasti.


Lisäedut

Omalainan pääedut lainaa vertaavalle ovat tuntuvat. Se suoriutuu tehtävästään moitteettomasti ja auttaa asiakkaitaan löytämään edullisimman pikavipin lähes heti – ja ilmaiseksi. Varsinaisia lisäetuja, kuten bonuksia tai korotonta laina-aikaa se ei kuitenkaan pysty tarjoamaan, sillä se toimii ainoastaan lainojen välittäjänä ja vertaajana. Kyseessä on siksi Omalaina-arvostelun heikoin osa-alue


Omalaina laina

Omalaina

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 240 kuukautta
Korko 4.19 – 19 %
Tod. vuosikorko 4.19 – 19 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Käyttö täysin ilmaista, ei piilositoumuksia tai -kuluja
 • Yli 30 yhteistyöpankkia, joista monet suuria rahoituslaitoksia -> varaa myös edullisten lainojen myöntöön
 • Hakemuksen täyttö helppoa, lainaa voi hakea 100- 60 000 euroa

Haitat

 • Ei tarkkoja takuita koroille tai hakemusten käsittelyajoille
 • Saadut lainatarjoukset haluttua pienempiä, mikäli hakijan maksukyky ei ole riittävä
 • Jos lainaa ei ota, saattaa pankkien mainosviestejä saada pitkän aikaa

Asiakaspalvelu

Sivuston käyttö on enimmiltä osin helppoa, eikä yleensä edellytä erillistä neuvontaa. Mikäli lainanhaussa kuitenkin ilmenee hankaluuksia tai kysyttävää, on Omalainan asiakaspalvelu tavoitettavissa arkipäivisin klo 9 ja 18 välillä. Kotimaisuutensa ansiosta sivuston neuvontaa annetaan suoraan selvällä suomen kielellä, eli avun saantia ei hankaloita kielimuuri.

Omalaina-kokemuksia lukiessa ilmeistä on, että saatava palvelu on yleensä hyödyllistä ja tarkkaa. Sähköpostitse yhteyttä ottaessa ensimmäinen vastaus on automaattinen, mutta jo toisessa viestissä pyyntöön vastaa oikea asiakaspalveluhenkilö. Varsinaista yhteydenottolomaketta sivuilla ei erityisemmin mainosteta, vaan yhteydenotot tulee tehdä suoraan etusivun alaosassa listattuun sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon.

Toisin kuin monet muut lainasivustot, Omalaina ei ole ottanut nettisivuillaan käyttöön nykyaikaista chat-ominaisuutta. Tämä voisi jouduttaa yhteydenpitoa heille, joita varsinaisen puhelun soitto ujostuttaa. Kaikkein kiireellisimmät toimet, kuten lainahakemuksen hallinnoinnin ja peruutuksen asiakas voi tehdä suoraan OmaTili-osiossa, mutta myös sähköpostiviesteihin vastataan yleensä vuorokauden sisällä

Yrityksen tiedot

YritysLVS Brokers Oy
OsoiteKalevankatu 2000100 HELSINKI (ei asiakaspalvelua) 
Sähköpostiosoite[email protected]
Puhelinnumero09-42550540

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 18:00
Tiistai09:00 – 18:00
Keskiviikko09:00 – 18:00
Torstai09:00 – 18:00
Perjantai09:00 – 18:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

Ilmaisuutensa ansiosta palvelu saa tältä Omalaina-arvostelun osiolta täydet pisteet. Lainaa hakeva ei sitoudu vertailun käytöllä mihinkään tai joudu maksamaan tästä hyvästä minkäänlaisia lisäkuluja. Sitoutuminen lainaan tapahtuu vasta pankin valinnan ja lainasopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Itse lainojen hintatason määritys taas on astetta haastavampaa. Omalaina toimii ainoastaan lainojen vertaajaana ja välittäjänä, eikä näin itse vaikuta asakkaille tuotujen lainojen korkoihin. Sivusto ei pysty antamaan mitään tarkkaa korkotakuuta, sillä tämä riippuu aina kustakin yksittäisestä pankista.

Yleensä lainavertailu auttaa löytämään edullisinta lainaa varsin tehokkaasti, sillä se tuo hakijan nähtäville usean eri pankin hintatasot. Omalainassa tämä tehdään vieläpä hakijan omien tietojen ja arvioidun maksukyvyn perusteella, ja eri lainatarjousten hinta vastaa varsin tarkasti lainasopimukseen merkittyä lopullista hintaa.

Maininnan arvoista on myös se, että Omalainalta yhteistyöpankkeja löytyy yli 30, joista monet ovat rahoitusalan tunnettuja nimiä. Suurilla pankeilla on yleensä paremmin varaa riskinottoon lainan myönnössä, mikä puolestaan tarkoittaa hakijalle edullisempaa lainaa. Omalainan tarjoama kilpailutus ei siis ole ainoastaan laaja, vaan myös laadultaan korkea


Lainan haun vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä (eniten lainoja tarjolla yli 21-vuotiaille)
 • Suomalainen henkilöturvatunnus
 • Suomalainen pankkitili
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa 
 • Säännölliset ja maksuun riittävät kuukausitulot (riippuu asumistavasta ja pankista)
 • Ei voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

Lainavertailun teko onnistuu varsin helposti ja intuitiivisesti suoraan Omalainan nettisivuilla. Vierailija ohjataan hakemuksen käyttöön heti etusivun alussa, ja pyydetyt tiedot näytetään tälle lomakkeessa kerralla kokonaisuudessaan. Vaaditut tiedot ovat samat kuin mistä tahansa muualta lainaa haettaessa, eikä niistä näin aiheudu erityisempää hämmennystä.

Lainatarjoukset hakija saa suoraan sivustolta löytyvään OmaTili-osioon, jossa tämä voi halutessaan hallinnoida ja muokata tekemiään hakemuksia. Tämä tekee palvelun käytöstä poikkeuksellisen nopeaa ja selkeää, sillä lainatarjouksia ei tarvitse etsiä erikseen useista sähköpostikansioista.
Omalaina-kokemuksia selatessa vaikuttaisi siltä, että ainoat merkittävät haitat palvelun käytössä ovat seurausta koko laina-alalle yleisistä käytännöistä. Asiakkaita yleisimmin häiritsee esimerkiksi se, että saadut lainatarjoukset ovat haettua pienempiä, ja että mainosviestejä saattaa saada pankeilta pitkän aikaa ellei niitä erikseen peru. Kumpikin on tavallista koko rahoitusalalle, eikä niitä voida siksi laskea juuri Omalainan syyksi.


Käsittelyaika

Sivusto keskittyy ennen kaikkea kuluttajille tarjottaviin pikavippeihin, ja pyrkii siksi toiminnassaan nopeuteen. Yleensä hakemus käsitellään ja lainatarjoukset lähetetään hakijalle jo vain parin tunnin sisällä. Allekirjoittamisen jälkeen rahat siirtyvät tilille tuntien ja parin vuorokauden aikavälillä. 

Käsittelyajat riippuvat valitusta pankista sekä monista teknisistä tekijöistä, eikä sivusto siksi pysty tarjoamaan mitään tarkkaa käsittelyajan takuuta. Jos hakemuksen lähettää ja sopimuksen allekirjoittaa tavallisina palveluaikoina, saa tarvitsemansa rahat kuitenkin varsin nopeasti.

On tärkeää huomata, että Suomen lain mukaan lainanmaksu voidaan suorittaa vain klo 7 ja 23 välisenä aikana. Sopimuksen allekirjoittamista ei siis välttämättä kannata venyttää iltamyöhään, mikäli lisärahan tarve on akuutti. Asiakaspalveluun tehtyihin valituksiin sivusto lupaa vastauksen 48 tunnin kuluessa.
Kaiken kaikkiaan palvelu saa tältä Omalaina-arvostelun osiolta lähes täydet pisteet, sillä se pyrkii varmistamaan prosessien nopeuden kaikeissa vaiheissa, missä sillä on vaikutusvaltaa. Jotkin prosessin vaiheet jäävät pakosti pankin ja hakijan vastuulle, eikä Omalaina pysty omilla toimillaan jouduttamaan näitä.


Lisäedut

Lainojen kilpailutukseen keskittyvänä palveluna Omalaina ei pysty itse vaikuttamaan asiakkaidensa saamien lainojen ehtoihin. Se ainoastaan kokoaa hakijoiden tietoihin sopivat lainatarjoukset ja välittää ne heille, mahdollistaen näin tuntuvat säästöt luoton kokonaishinnasta.

Bonuksia tai korotonta maksuaikaa Omalainalta ei siis voi saada, ellei jokin vertailuun osallistuvista pankeista näitä erikseen tarjouksessaan anna. Kilpailutuksen tuoma rahallinen hyöty on silti lähes aina suuri, ja palvelu suoriutuu tehtävästään moitteetta.

Asiakkaalle tarjottaviksi teknisiksi eduiksi voidaan laskea sujuva mobiilikäyttö, kattava asiakasneuvonta sekä OmaTili-palvelu, jossa hakemuksia voi hallinnoida omatoimisesti ilman erillistä apua. Palvelu saa silti tältä Omalaina-arvostelun osiolta heikoimman pistemääränsä, sillä kyky yksilöityjen etujen ja bonusten antoon on sivustolla tavan rahoituslaitoksia rajoittuneempi.


Lisätietoa

Netistä pikalainaa hakevan on aina suositeltavaa tehdä sopimuksen allekirjoittamista ennen kattava lainojen kilpailutus, sillä sen avulla kokonaiskuluista voi säästää helposti huomattavia summia. Omalainalla vertailu on käyttäjälle täysin ilmaista, mutta tähän on astuttava yhteisymmärryksessä siitä, että otettua lainaa koskevat asiat on hoidettava aina kyseisen pankin kanssa.

Omalaina ei itse valitse lainaa hakijan puolesta, vaan hän päättää itse mieleisimmän vaihtoehdon saamistaan lainatarjouksista. Mikäli saamiinsa ehtoihin on tyytymätön tai luoton ehtoja haluaa neuvotella jälkikäteen, on tämä tehtävä valitun pankin – ei Omalainan – kanssa. Kaikki sitoumukset astuvat voimaan vasta lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, eikä vielä vertailun käyttö sido hakijaa mihinkään.


Omalaina-arvostelu: Yhteenveto

Omalainan tarjoama lainavertailu on asiakkaalle suurimmilta osin helppokäyttöinen ja hyödyllinen. Vuosikymmenen kestäneen toimintansa aikana se on kerännyt kattavan ymmärryksen suomalaisista lainamarkkinoista ja suomalaisasiakkaiden tarpeista, mukauttaen sivunsa vastaamaan näitä varsin hyvin. 

Sivuston asiakaspalvelu on laadukas ja tarjoaa asianmukaista neuvontaa eri tilanteiden ratkonnassa. Palvelua ei kuitenkaan ole rakennettu pelkän neuvonnan varaan, vaan asiakkaiden omatoimisuutta edesautetaan OmaTili-palvelulla, verkkomateriaaleilla sekä usein kysyttyjen kysymysten listauksella.


Sivuston käytöstä saatava rahallinen hyöty on tuntuva, joskaan palvelu ei toimintatapansa vuoksi voi suoraan vaikuttaa yksittäisen lainan ehtoihin. Käsittelyajat ovat yleensä lyhyet, mutta sivustolta puuttuu näille tarkka takuu. Yleensä pienet lainat käsitellään suuria nopeammin.

Valta luoton valinnassa on aina täysin asiakkaalla, ja Omalaina vain tuo yhteistyöverkostonsa lainatarjoukset tämän nähtäville. Asiakas voi valita itse luotettavien pankkien, kuten Svean, POP Pankin tai Bank Norwegianin joukosta mieleisensä, tai halutessaan jättää luoton täysin ottamatta.