Freedom Rahoitus on verkossa toimiva vakuudettomien lainojen kilpailuttaja. Sivuston kautta voi verrata lainoja 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Lainat välitetään rahoituslaitoksen yli 20 yhteistyöpankilta sen mukaan, mitkä niistä sopivat asiakkaalle parhaiten. Tässä arvostelussa syvennymme sivuston käytettävyyteen, lainojen hintoihin sekä asiakaspalvelun tasoon – Freedom Rahoitus -kokemuksia unohtamatta.

4.2
Rating
Suomi24 Lainat arviointi
Asiakaspalvelu
5
Hinta
5
Käyttäjäkokemus
4
Käsittelyaika
5
Lisäedut
2

Freedom rahoitus

Freedom Rahoitus on Freedom Rahoitus Oy:n omistama lainavertailusivu, joka on osa laajempaa Zmarta Group -konsernia. Yrityksen toiminta alkoi alun perin Ruotsissa vuonna 1999, laajentuen Suomeen vuonna 2008. Konsernilla on suomalaisasiakkaille myös toinen lainavertailusivu, Zmarta.fi.

Freedom Rahoituksen välittämiin lainoihin kuuluvat erikokoiset kulutus-, auto- ja yhdistelylainat. Näitä haetaan sähköisellä hakemuksella, johon asiakas ohjataan verkkosivuilta löytyvän lainalaskurin kautta. Lainasumman sekä -ajan voi valita vapaasti 1 000 – 60 000 euron sekä 1-15 vuoden väliltä. Vertailu on maksutonta eikä sido hakijaa lainan ottoon.

Lainoja haetaan ilman vakuuksia sekä takaajia, ja niiden hinta määräytyy siksi asiakkaan henkilökohtaisen taloustilanteen perusteella. Maksukyvyn arvion tekee itse pankki, ja Freedom Rahoitus vain välittää tästä saadun lainatarjouksen asiakkaalle. Näin tehdään usean eri yhteistyöpankin kohdalla, jotta asiakas pystyy valitsemaan nopeasti useiden pankkien tarjonnasta itselleen edullisimman vaihtoehdon.

Palvelun yhteistyöpankkien verkostoon kuuluu monia alan suuria nimiä, kuten Freedom rahoitus , Aktia sekä Svea Ekonomi. Hakijalle tämä saattaa tarkoittaa muun muassa edullisempaa lainaa.

Arvioiden yhteenveto

Freedom Rahoitus kuuluu suomalaisen lainavertailualan vahvimpiin toimijoihin, ja tämä on ilmeistä sen toiminnan eri osa-alueissa. Asiakaspalvelun vastaus- ja aukioloajat ovat moitteettomat, ja eri kanavilla mahdollistetaan asiakkaille maksuton yhteydenpito. Kattava yhteistyöverkosto suurine toimijoineen tuo hakijoille tavallista edullisempia lainoja, eikä palvelu itse peri asiakkailtaan minkäänlaisia maksuja. Myös käsittelyajat ovat moitteettomat, sillä ensimmäiset lainatarjoukset tulevat hakijan näkyville usein heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Nettisivut ovat käyttökokemukseltaan moitteettomat niin mobiilissa kuin tietokoneella, ja OmaTili-palvelu helpottaa vertailua huomattavasti. Palvelun merkittävin heikkous ovat lisäedut, sillä luottojen välittäjänä sen on hankalaa vaikuttaa niiden lisähyötyihin.


Asiakaspalvelu

Ehdottomasti yksi palvelun vahvuusalueista. Neuvontaa saatavilla chatissä, puhelimitse sekä sähköpostilla. Aukioloajat ovat pitkät, mikä tekee avunsaannista mahdollista myös tavallisena työpäivänä. Asiakaspalvelijat ovat kohteliaita ja tarjoavat neuvontaa yksilöllisesti sekä joustavasti. Nopeiten vastauksen saa chatissä, jossa odotusaika on pari minuuttia. Chatin ollessa kiinni sen kautta voi jättää yhteydenottopyynnön. Puheluista veloitetaan vain tavallinen liittymämaksu.


Hinta

Eri yhteistyöpankkien tarjoamien korkojen välillä suurta vaihtelua. Vertailun avulla pankit saa kilpailemaan toistensa kanssa, minkä ansiosta edullinen laina löytyy helposti. Freedom Rahoituksen yhteistyökumppaneihin kuuluu monia alan suuria toimijoita, jotka voivat antaa lainaa edullisemmin ja helpommin. Itse Freedom Rahoituksen käyttö on maksutonta, eikä se veloita piilokuluja esim. asiakastukeen tehdyistä soitoista.


Käyttäjäkokemus

Asettelu helppokäyttöinen ja esteettinen. Eri osioihin pääsee kätevästi yläpalkin kautta, joskin lainan hakuun ohjataan heti etusivulla. Hakua helpottaa se, että alan käsitteet selitetään suoraan hakemuksessa. Lomake täytetään kokonaisuudessaan lainalaskurissa ilman muille välilehdille ohjausta. Sivuston käyttö on moitteetonta myös mobiilissa. Isona etuna OmaTili-palvelu, jossa lainatilanteen sekä kaikki tarjoukset voi tarkistaa yhdestä paikasta.


Käsittelyaika

Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat OmaTiliin lähes heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Rahat siirtyvät asiakkaan tilille 1-3 arkipäivän kuluessa, aikaisintaan muutamassa tunnissa. Yhteistyöverkostossa monia rahoitusalan suurnimiä, joilla käsittelyprosessit ovat automatisoituja – tämä voi osaltaan nopeuttaa käsittelyä. Ongelmat palvelussa ovat harvinaisia, mutta myös niiden käsittely onnistuu nopeasti tasokkaan asiakaspalvelun myötä.


Lisäedut

Yhteistyöpankkeihin kuuluu monia suosittuja, merkittäviä lisäetuja tarjoavia toimijoita. OmaTili-palvelusta lainavertailun tilan ja tarjoukset voi tarkistaa helposti koska tahansa. Nettisivuilla saatavilla kattavia laina-aiheisia artikkeleja yleisimpiin kysymyksiin liittyen. Sisällöt luettavissa ilman kirjautumista ja maksutta. Kilpailutuspalveluna Freedom Rahoitus ei pysty suoraan päättämään lainasopimuksen lisäeduista, kuten korottomasta maksuajasta, ja kyseessä on siksi arvostelun heikoin osa-alue.


Freedom Rahoitus laina

Freedom Rahoitus

Lainamäärä 1 000 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 180 kuukautta
Korko 4.99 – 20 %
Tod. vuosikorko 4.99 – 38 %
Ikä 20 vuotta

Hyödyt

 • Lainatarjoukset nähtävässä OmaTilissä
 • Yhteistyöpankkeina alan tunnettuja nimiä
 • Palvelun käyttö ilmaista – ei lisäkuluja edes soitoista asiakastukeen

Haitat

 • Saadut lainatarjoukset eivät aina vastaa haettua
 • Vertailun jälkeen mainosviestejä pankeilta
 • Kilpailuttajana Freedom Rahoitus ei pysty vaikuttamaan lisäetuihin

Asiakaspalvelu

Yksi Freedom Rahoituksen ehdottomista vahvuusalueista on asiakaspalvelu. Apua laina-asioissa saa arkipäivisin chatissä, puhelimitse sekä sähköpostilla. Kaikkein pisimpään auki on puhelintuki, jonka tavoittaa maanantaista torstaihin klo 8-18, ja perjantaisinkin iltaviiteen asti. Laajempi aukiolo mahdollistaa neuvonnan saannin myös tavallisena työpäivänä.

Kaikkein nopeiten yhteydenottoihin vastataan chatissä, jossa odotusaika on noin pari minuuttia. Myös puhelimitse tuen tavoittaa yleensä ilman viivettä muutaman minuutin kuluessa. Toisin kuin moni muu lainapalvelu, Freedom Rahoitus ei veloita soitoista erillistä maksua, eli asiakkaan on maksettava niistä vain tavallinen liittymähinta. Sähköpostitse vastauksen saa tavallisesti vuorokauden sisällä.

Freedom Rahoituksen asiakaspalvelun erityisyytenä on, että jos chattiin ottaa yhteyttä asiakaspalvelun aukiolon ulkopuolella, tarjotaan asiakkaalle suoraan mahdollisuutta yhteydenottopyynnön jättöön. Näin hänelle soitetaan heti seuraavana päivänä asiakastuen vapauduttua ilman, että tämän tarvitsee itse hakeutua uudestaan chattiin.
Netin Freedom Rahoitus -kokemuksia lukiessa käy ilmi, että asiakaspalvelu on kokonaisuudessaan poikkeuksellisen yksilöllistä, ystävällistä sekä joustavaa. Jos yhteydenottopyynnön jälkeinen soitto esimerkiksi ajoittuu tiukkaan paikkaan, on asiakaspalvelijan kanssa pystynyt sopimaan uudesta soitosta samassa puhelussa.

Yrityksen tiedot

YritysFreedom Rahoitus Oy
OsoiteKaivokatu 8 8. kerros, 00100 Helsinki (ei käyntiä)
Sähköpostiosoite[email protected]
Puhelinnumero(09) 4241 4400

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 15:00 (chat)
Tiistai08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 15:00 (chat)
Keskiviikko08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 15:00 (chat)
Torstai08:00 – 18:00 (puhelin), 09:00 – 15:00 (chat)
Perjantai08:00 – 17:00 (puhelin), 09:00 – 15:00 (chat)
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

Freedom Rahoituksen välittämien lainojen korot vaihtelevat paljon. Sivuilla annettu korkoskaala on 4,99 – 50%, mikä on varsin normaali, kun kyseessä on verkossa toimiva ja ilmainen lainavertailu. Kullakin yhteistyöpankilla on omat kriteerinsä ja käytäntönsä, joiden perusteella he asiakkaan lainatarjouksen määrittelevät.

Lainavertailun käyttö on aina suositeltavaa, sillä sen ansiosta useat pankit kisaavat hinnoittelullaan asiakkaan huomiosta – ei toisin päin. Sivuston yhteistyöpankit kuitenkin ovat useita muita lainasivuja suurempia. Suuruuden etuna saattavat olla edullisemmat lainaehdot sekä helpompi lainan saanti, sillä näillä pankeilla varaa on myös suuremman riskin lainojen myöntämiseen.


Freedom Rahoituksen tarjoaman kilpailutuksen hinta taas on muihin lainojen sivuihin verrattuna erinomainen. Vertailun teko ei maksa mitään eikä myöskään sido hakijaa mihinkään, eli jos lainatarjoukset eivät miellytä, voi luoton jättää kokonaan ottamatta. 

Moni muu lainavertailusivu saattaa veloittaa asiakkailtaan rahaa epäsuorasti esimerkiksi asiakaspalveluun tehtyjen puhelujen lisämaksuilla, mutta Freedom Rahoitukseen tehdyistä soitoista maksetaan vain tavallinen liittymähinta. Tämäkään ei ole pakollista, sillä neuvontaa saa nopeasti myös sen nettisivujen maksuttomasta chatistä.


Lainan haun vaatimukset

 • Vähintään 18 vuoden ikä (vaihtelee pankeittain)
 • Vakituinen kotiosoite Suomessa
 • Suomalainen pankkitili
 • Säännölliset ja riittävät tulot (riippuu yhteistyöpankista)
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

Nettisivut ovat käyttökokemukseltaan moitteettomat. Asettelu on suunniteltu tavalla, joka on esteettisesti miellyttävä ja mahdollistaa ongelmattoman selailun. Yläpalkin kautta etsimänsä osion löytää nopeasti, ja luoton hakuun käytettävä lainalaskuri tuodaan näkyviin heti etusivulla.

Lainalaskurissa luotolle voi asettaa haluamansa suuruuden sekä takaisinmaksuajan. Säätimien alla pyydetään hakijan tarkentavia tietoja, kuten tuloja, henkilötietoja, sekä asumismuotoa. Aiempien kenttien täytyttyä näkyviin tulee uusia kenttiä esimerkiksi koulutustasoon ja aiempiin luottoihin liittyen, eli hakemus tehdään suoraan lainalaskurissa ilman muille välilehdille ohjausta. 

Freedom Rahoituksen lainahakemuksen erottaa muista sivuista se, että mahdollisesti hämmentävät kohdat selvennetään heti niiden yhteydessä. Kenttien oikeasta reunasta löytyvillä kysymysmerkkien kuvilla voi klikata auki selitykset esimerkiksi siitä, mitä poliittisella vaikutusvaltaisuudella tarkoitetaan juuri hakemuksen kontekstissa.

Verkkolomakkeen täyttö onnistuu ongelmitta myös mobiilissa, sillä tällöin näkymä on keskitetympi ja painikkeet suurempia. Nettisivun mobiiliversio latautuu kokonaisuudessaan ilman viivettä, ja sen kautta lukea voi nähdä kaikki samat sisällöt ja välilehdet, kuin tietokoneellakin.

Freedom Rahoituksen käytön isona hyötynä on OmaTili-palvelu, jossa hakemuksen tilan sekä lainatarjoukset voi tarkistaa omatoimisesti koska tahansa. Voikin olla suositeltavaa, että hakemuksessa käyttää toissijaista sähköpostiosoitetta ja tarjouksia tarkastelee OmaTilissä – yhteistyöpankit kun saattavat lähettää markkinointiviestejä hakijalle Freedom Rahoituksesta riippumatta.


Käsittelyaika

Ensimmäiset lainatarjoukset asiakas saa yleensä heti hakemuksen lähettämisen jälkeen OmaTili-palveluun. Eri pankeilla on kuitenkin omat käsittelyprosessinsa, ja siksi jotkin lainatarjouksista voivat saapua toisia myöhemmin. Tavallisen maksukyvyn omaava asiakas saa normaalisti kymmenisen eri tarjousta, eli vertailussa on valinnan varaa.

Freedom Rahoitus -kokemuksia yhdistää tyytyväisyys siihen, että vertailusta mieleisimmän vaihtoehdon valinta on helppoa ja sähköisellä allekirjoituksella lainasopimuksen saa voimaan nopeasti. Tämän jälkeen kulutusluotto tulee tilille nopeasti aikaisintaan muutamassa tunnissa, mutta yleensä 1-3 arkipäivän sisällä. Rahojen tarkka siirtoaika riippuu valitusta lainanantajasta sekä lainan suuruudesta.

Lainapalvelun yhteistyöpankkien verkostoon kuuluu monia alan suurnimiä, ja myös tämä osaltaan nopeuttaa käsittelyaikoja. Suurten toimijoiden lainaprosessit ovat enimmäkseen automatisoituja, ja siksi myös lainaa saa niiltä nopeammin. 

Ongelmat Freedom Rahoituksen lainavertailussa ovat harvinaisia, mutta jos tällainen ilmenee, on tilanteen ratkaisu nopeaa. Asiakaspalvelun lyhyiden jonotusaikojen ja nopeiden kanavien ansiosta avun saa hetkessä.


Lisäedut

Lainojen vertailupalveluna Freedom Rahoituksen kyky tarjota erilaisia lisäetuja on rajallinen. Koska asiakas solmii lainasopimuksen valitsemansa yhteistyöpankin – ei kilpailuttajan – kanssa, ei Freedom Rahoitus voi päättää korottoman maksuajan, bonusten tai muiden lisäetujen antamisesta. 

Yhteistyöverkosto kuitenkin koostuu monista rahoitusalan suosituimmista nimistä, joiden toiminnassa korostuvat usein erilaiset, lainanmaksua edistävät lisätoiminnot. Tällaisia voivat olla esimerkiksi eräpäivien siirrot, lainan maksun tauotus sekä maksun lykkäys. Tarkemmat palvelut on kuitenkin tarkistettava aina kunkin pankin omilta sivuilta.

Freedom Rahoituksen käytön lisäetuna moneen muuhun lainavertailuun nähden on OmaTili-palvelu, jossa vertailun tilanteen ja tarjoukset voi tarkistaa omatoimisesti koska tahansa. Sen ansiosta tarjouksia ei tarvitse etsiä yksitellen sähköpostin eri kansioista, vaan ne löytyvät yhdestä, keskistetystä paikasta. 

Kilpailutuspalvelun nettisivuilta löytää voi myös kattavia artikkeleja laina-aiheisiin liittyen. Freedom Rahoituksen sivuilla usein kysytyt kysymykset on listattu monista muista palveluista poiketen sivun alareunassa, ja niitä klikkaamalla auki saa kattavat artikkelit, joissa kysymyksiin vastataan huomattavan yksityiskohtaisesti. Sisältöjen lukeminen on maksutonta ja mahdollista ilman kirjautumista.Freedom Rahoitus: Yhteenveto

Freedom Rahoitus on yksi Suomen vanhimmista sekä suosituimmista lainan kilpailuttajista. Yli vuosikymmenen kattava kokemus suomalaisesta rahoitusalasta takaa, että saatava palvelu on osaavaa ja luotettavaa. Lainapalvelun yhteistyöverkosto on kattava, ja sen kautta hakea voi niin yhdistelylainaa kuin muitakin kulutusluottoja.

Vertailupalvelun erityisiä vahvuuksia muihin alan toimijoihin nähden ovat asiakaspalvleu sekä käsittelyaika. Asiakastuki on avoinna kaikkina arkipäivinä aina ammusta iltaan asti, ja sen tavoittaa voi chatin välityksellä jo vain parissa minuutissa. Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat asiakkaan näkyville heti hakemuksen lähetyksen jälkeen.

Palvelu toimii pääosin verkossa, vaikka vertailun teko on mahdollista myös soittamalla. Nettisivut on suunniteltu helppolukuisella tavalla, ja Freedom Rahoitus -kokemuksia yhdistääkin tyytyväisyys juurikin palvelun käytettävyyteen. 
Freedom Rahoituksen ainoa merkittävä heikkous ovat lisäedut, sillä se ei voi kilpailuttajana vaikuttaa vertaamiensa lainojen ehtoihin. Jos haussa kuitenkin on vain edullinen ja luotettava pikalaina, voi Freedom Rahoituksella alan tarjonnasta löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon nopeasti ja maksutta.