/ / Omat keskustelut

miss_medicate

Nainen

Omat keskustelut

 • Julkisella puolella laihdutusl...

  miss_medicate

  Julkisella puolella laihdutusleikkaukseen pääsemisen kriteerinä yleensä on että laihduttaa ensin itse jonkun verran. Paljonko, riippuu varmasti lähtöpainosta. Mutta luultavasti sinun painoindeksisi ei vielä ole niin korkea että julkiselle puolelle pääsisit. Rasvaimuja pelkästään laihdutuksen vuoksi ei julkisella myöskään juurikaan enää tehdä.
  Ykistyiselläkin puolella luulisi että lasku tulee sitten toimenpiteen jälkeen. Tietysti etukäteen tulee todennäköiesti maksuja lääkärin vastaanotolla käymisestä ja leikkausvalmisteluihin kuuluvien tutkimusten tekemisestä.
  Niin ja korjattakoon vielä että ainakin julkisella puolella nykyisin tehdään pääasiassa vatsalaukun ohituksia jotka tehdään laparoskooppisesti eli tähystämällä. En sitten tiedä että tekevätkö privaattipuolella jotain muuta.

 • Empä jaksa tänne tulla kättä v...

  miss_medicate

  Empä jaksa tänne tulla kättä vääntämään koska olet selvästi lukenut mitä olet halunnut lukea, et sitä mitä olen kirjoittanut. Toivottavasti siellä salissa osaat antaa palautteen rakentavammin. Onhan se tietysti hienoa tulla työpäivän jälkeen nostattamaan itsetuntoa tai purkamaan turhautumista - vaikka sitten pätemällä nimettömästi kirjoitusvirheistä. Voi poloista, mutta onhan meistä moneksi. *kumartuu hiekkalaatikon laidalle ja ojentaa suoli24:n virallisen paras leikkaushoitsu pystin*

  Kannattaisi selata materiaalia yllämainituista aiheista koska itsekkin selvästi kaipaisit hieman muistinvirkistystä käsitellyistä asioista. Voit vahingossa oppia jotain uutta vaikka katetriablaation komplikaatioista, virran ei-toivotusta kulkemisesta kehossa ja kohonneesta infektioriskistä kun altistetaan trendikkäät kehon vierasesineet sairaalan bakteerikannoille.

 • Ja lisättäköön vielä että toki...

  miss_medicate

  Ja lisättäköön vielä että toki on olemassa myös monopolaarinen diatermia, jossa sähkövirta kulkee vain diatermiapinsetin kärkien välissä, mutta bipolaarinen diatermia käy ainoastaan kudosten ja verisuonten polttamiseen, ei leikkaamiseen.

 • Nukutus ei vaikuta siihen täyt...

  miss_medicate

  Nukutus ei vaikuta siihen täytyykö lävistykset ottaa leikkaukseen mennessä pois vai ei. Tosin huulessa tai kielessä oleva lävistys vaikeuttaa intubaatiota ja voi siinä yhteydessä irrota tai revetä ja joutua potilaan kurkkuun sekä aiheuttaa verenvuotoa. Lävistysten poistaminen leikkauksen ajaksi johtuu myös siitä, että useimmissa leikkauksissa käytetään diatermiaa tai vastaavaa laitetta jolla leikataan kudosta ja koaguloidaan vuotavia suonia sähkövirran avulla.

  Monopolaarisessa diatermiassa sähköä johdetaan diatermialaitteesta kohdekudokseen pienellä aktiivielektroidilla - yleensä "diatermiakärjellä", joka siis toimii kudoksen leikkaajana ja koaguloijana. Sähkövirta kerätään takaisin diatermialaitteeseen neutraalielektroidin avulla joka asetetaan ihmisen iholle (usein iso geelimäinen tarra jossa on sisällä ohut metallilevy joka asetetaan potilaan iholle tai geelimäinen patja joka on potilaan alla). Sähkön lähtee helposti kulkemaan kehossa omia reittejään, joten sähkö saattaa kulkea neutralielektroidin sijasta lävistyskoruun, lämmittää korua ja sitä kautta aiheuttaa palovamman. Erityisesti jos neutraalielektroidin ja toimenpidekohdan väliin jää lävistys tai jotain muuta potilaan kehossa olevaa metallia, sähkö helposti poistuukin kehosta lävistyksen eikä neutraalielektroidin kautta.

  Itse toimenpiteen tekoonhan ei käsittääkseni diatermiaa tarvita mutta en ole 100% varma koska en ole tuollaisia ablaatioita ollut tekemässä. Mutta katetria vartenhan täytyy tehdä reitti riittävän suureen suoneen - yleensä nivusesta näissä verisuoni ja sydän hommissa. Tuon reitin tekoon diatermiaa voidaan tarvita, etenkin jos potilaalla on paljon rasvakudosta.

  En halua pelotella, mutta on pakko ottaa huomioon että ollaan aika herkän ja ymmärettävästi elintärkeän elimen kanssa tekemisissä tuossa katetriablaatiossa. Jos jotain menee pahasti pieleen, voi olla edessä välittömästi suurempi leikkaus jossa viimeistään diatermialaitteen ja monopolaarisen diatermian käyttö on lähes välttämätöntä. Tuolloin myös potilas tulee ehdottomasti myös nukuttaa ja intuboida, joten tuolloin kasvojen alueella ja suussa olevat lävistykset aiheuttavat oman problematiikkansa.

  Joten itse ottaisin ehdottomasti lävistykset pois ihan vain varmuudenvuoksi koska niiden pois ottaminen on huomattavasti helpompaa että mahdolliset komplikaatiot mitä niistä voi tulla.

  Ja täytyy vielä muistuttaa että lävistyshän on vierasesine ja altistaa infektioille sairaalaympäristössä. Erityisesti jos leikkausalueen lähettyvillä on lävistyksiä.

 • Viimeiset on toimenpidekoodeja...

  miss_medicate

  Viimeiset on toimenpidekoodeja jotka voi tarkistaa esim. terveysportista.
  NGE35 Polven eturistisiteen korjaus tähystyksessä
  NGE20 Polven sivunivelsiteen ompelu tai kiinnitys

 • Tuollaiset ortopediset tähysty...

  miss_medicate

  Tuollaiset ortopediset tähystystutkimukset eivät yleensä ole kovinkaan kiireellisiä. Jos katselet viimeisimpiä papereitasi (lähete, sanelut), sieltä tuo kiireellisyysluokka saattaa löytyä. Toki lähettäneen lääkärin ja ortopedin mielipide kiireellisyydestä voi erota toisistaan.

  Hoitotakuun mukaan kiireettömissä mutta erikoissairaanhoitoa vaativissa tapauksissa on hoito aloitettava kuuden kuukauden sisällä hoidon tarpeen arvioinnista tai lähetteen saapumisesta. Kannattaa menoista aina mainita sairaalaan jonohoitajalle tai ajanvaraukseen, eivät sitten anna turhaa aikaa sellaiseen kohtaan joka sinulle ei sovi.

  Lähetteissä ja saneluissa käytetään R1/R2/R3 luokituksia elektiviisten potilaiden kiireellisyysluokan merkitsemisessä. R1 = 1-7pv, R2 = 7-30pv, R3 = 3-6kk. Hyviin käytäntöihin kuuluu myös että jonohoitaja tai vastaava henkilö joka varaa leikkausaikoja potilaalle ilmoittaa ainakin R3 potilaalle kuinka kauan hän suunnilleen joutuu jonossa olemaan.

  Varsinaisia leikkauslistoja suunnitellaan yleensä noin kuukaudeksi eteenpäin koska resursseja on vaikea määrittää puolen vuoden päähän. Jos leikattavia on enemmän entä leikkaussalien tai henkilökunnan määrän puolesta pystytään leikkaamaan, leikkaussalihenkilökunta purkaa jonoja vapaaehtoisena (mutta toki palkallisena, oman työajan lisäksi tehtävänä) työnä eli ns. hoitotakuun lisätöinä. Mutta koska lisätöiden teko perustuu vapaaehtoisuuteen, aina ei jonon purkajia löydy.

  Jos tilastot kiinnostaa niin

  THL: http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/tyokalut/erikoissairaanhoidon_hoitoonpaasy

  PPSHP:n omaa tilastoa http://www.ppshp.fi/hoitoonpaasy

Perustiedot

 • Sukupuoli: Nainen
 • Siviilisääty: Varattu
 • Kotimaa: Suomi
 • Koulutus: Ammattikorkeakoulu
 • Etsin: Ystäviä, Harrastuskavereita, Lisää tuttuja verkostooni
 • userbadges:

Kuvat

Tilastot

 • Tila: Offline
 • Kirjautunut viimeksi: 24.6.2014 10:45
 • Liittynyt jäseneksi: 26.5.2011

Tietoa mainosten kohdentamisesta